Polští borůvkáři vyfasovali pokuty po deseti tisících, vyrazili autem pod Sněžku

Publikoval(a) Filip Chalupka dne

Strážci KRNAP ve spolupráci s policisty jejich plány překazili. V případě tří borůvkářů se jednalo o jejich opakovaný přestupek, dostali proto pokutu příkazem na místě v maximální možné výši 10 000 Kč. Pokutu ve stejné výši dostal řidič vozidla za porušení zákazu vjezdu do Krkonošského národního parku.

„Sběr borůvek a vstup do někdejší I. zóny KRNAP býval v minulosti velkým problémem Krkonošského národního parku. Správa KRNAP proto v minulosti opakovaně vydávala opatření obecné povahy, omezující vstup do některých lokalit. V minulých letech problém, který dříve býval velmi palčivý, prakticky přestal existovat. Víkendový případ je tak spíše výjimkou než pravidlem,“ uvedl mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný.

Sběr lesních plodů pro osobní potřebu není v národním parku zakázán. „Lidé ale při této činnosti musejí respektovat všechna ostatní omezení, a to zejména zákaz vjezdu motorovými vozidly mimo hlavní silnice, zákaz vstupu do volného terénu v klidových území KRNAP, sběr pouze pro osobní potřebu a v neposlední řadě sbírat plody tak, aniž by přitom byl poničen les či lesní podrost,“ připomněl mluvčí Krkonošského národního parku.

Zdroj: https://krkonossky.denik.cz/zpravy_region/polsti-boruvkari-pokuty-sprava-krnap-krkonose-narodni-park-zakaz-vjezdu-2023082.html

Kategorie: Z médií

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder